Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 21. huhtikuuta 2011

Virheostokset

Väistämättä virheitäkin vaippailussa tulee, kun on ensimmäistä kertaa asialla. Näihin vaippoihin olen itse pettynyt. On kuitenkin hyvä muistaa, että yksi vaippa sopii yhdelle lapselle, toinen toiselle. Jollekin toiselle muksulle nämäkin vaipat saattavat toimia hyvin, ja toisaalta, ehkä noillekin vielä käyttöä löytyy kun lapsen anatomia muuttuu.

Ihan ensimmäiset taskuvaippani ostin BabyStylesta Tampereelta. Ne olivat merkkiä PehmoSet tai jotakin sinne päin. Mitään merkkiä ei vaipoista löydy, pesulapussa lukee Made in Finland. Merkkiä ei löydy googlettamalla eikä Kestovaippainfon vaippatietokannastakaan. Vaipan sisäkankaana on kuivaliina, keskellä PU -laminoitu kangas ja uloimpana jokin paksu tekokuitukangas. Kuten kuvasta näkyy, vaippa on hurjan leveä haarasta ja melko matala. Nepit ovat sijoittelultaan jotain etu- ja sivunepin välistä, säätövaraa vyötäröltä löytyy vain noin 4 cm. Käytin imuna tavallisia valkoisia harsoja, eikä vaippa toiminut ollenkaan. Ulommainen kangas kastuu reisiaukkojen kohdalta ja katastrofi on valmis. En taida jaksaa edes yövaippakäyttöön näitä ottaa. Ajattelin kipata vaipat kirppikselle.

Mikälie PehmoSet taskuvaippa.

En tiedä vielä ovatko nämä todellinen virheostos vai eivät, mutta ainakaan toistaiseksi Myllymuksujen taskut eivät ole hymyä huulille nostattaneet. Ensin kokeilin tarralliset. Joka pesussa oli joku tarra auki ja repimässä muita vaippoja. Harmitti, mutta todennäköisesti vika oli minussa, olin unohtanut painaa tarrat kiinni pesun ajaksi. Myin tarravaipat pois, mutta lankesin sitten ostamaan pari neppivaippaa, kun sain niistä niin hyvän tarjouksen. Muksujen taskuissa nepit ovat sivuilla. Se tuntuu kummalta, kun on tottunut etunepillisiin. Omppuvaippa on kokoa S-M eli 5-10 kiloiselle. Se on ollut päiväkäytössä, imuna Myllymuksujen oma bambuhampputaitto. Lieneekö syy siinä, että taittoimua on pesty liian vähän, en tiedä, mutta vaippa vuotaa ihan joka kerta. Ihoa vasten on kuivaliinakangas, jota kovasti moititaan Kestovaippainfon keskustelualueella. Vaihtoehtojahan sisäkankaassa on neljä, mikrofleece, kuivaliina, coolmax ja bambujoustofrotee. Nakkikoirakuosillinen tasku on kokoa L-XL, se on ollut yövaippakäytössä ja siinä ihan toimiva. Imuna olen käyttänyt kuvassa olevaa bamburaitataittoa ja jotakin muuta paksumpaa imua. Taittoimu päästää kuitenkin väriä ja vaipan sisäpinnan bambujoustiksessa on vaaleanpunaisia tahroja. Tuommoinen väriä päästävä imu on melkoinen turhake, se on pestävä tummien vaatteiden kanssa, eikä meillä yleensä pestä vaatteita 60 asteessa. Turhaa energianhukkaa. Värillisiä imuja en aio enempää ostaa. 

Myllymuksut on suosittu merkki - paitsi meillä.
FuzziBunzin vaipat olivat toiset hankkimani taskuvaipat.  Sisäpinta on fleeceä, joka nyppyyntyy ennenkuin ehdit sanoa kestovaippa. Meillä on Fuzzin perfect size -vaippoja M -koossa ja näitä kuvassa olevia yhdenkoon vaippoja lisäksi pari. M- koon vaipat ovat vielä aavistuksen liian suuria ja lisäksi aika leveitä haarasta. Yhdenkoon vaipan hyvä puoli on, että siinä on kapea haara. Mukana tulee mikrokuituimu, jonka kanssa vaipan taskuun ei kyllä sitten muuta saakaan tungettua. Vaippa pitää 2-3 tuntia pisut ihan mukavasti. One size vaipan idea tässä on kuitenkin hukassa. Yhdenkoon vaippojen pitäisi kestää koko vaippaiän, mutta epäilen että tämä ei tule siihen yltämään. Vaippa on pienempi kuin M -koon Fuzzi ja säätöjä ei ole pitussuunnassa ollenkaan. Reisiaukoissa ja vyötäröllä on napit ja säädettävä kuminauha, yhteensä kuusi säätökohtaa. Todella työlästä ja inhottavaa näpertelyä. Lisäksi kuminauhojen ylimääräiset päät roikkuvat reisiaukoista. Vaippa siis toimii kyllä, mutta en näitä ainakaan enempää aio meille hankkia.
FB one size
Säätökohta reisiaukossa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti