Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 14. huhtikuuta 2011

Reipasta päivää

Hanki henkselit!

Viikonloppuna leikatut Seelan pökät ovat valmistuneet. Hip, hip!

Ottobren kaavalla ommeltuja Acrobatics haaremihousuja, 74 ja 80 cm. Turkoosi velour on Metsolasta, eikä sitä näytä enää olevan tarjolla. Muistaakseni velour on JNY:n. Kankaan laatu oli pettymys, se menetti kiiltoa ja pehmeyttä pesussa. Samassa tilauksessa tulleet vihreä ja keltainen velour säilyttivät kiillon ja pehmeyden, vaikka samassa koneellisessa kaikki pyörivät. Viidakkointerlock on myös JNY:n ja tilattu Metsolasta. Punainen resori on Metsolasta, turkoosi Triteksistä.


Alla on 80 ja 74 cm:n perushousut Ikasyristä tilatusta JNY:n pilvivelourista. Resorit ovat Triteksistä. Pilvikankaan kanssa oli pientä ongelmaa. Mallasin ja mallasin, että saisin lahkeista mahdollisimman samanlaiset. Tulikin todella samanlaiset, lopputuloksena oli kaksi koon 74 cm vasenta lahjetta. Onneksi jämäpalasta tuli sentään vielä yksi lahje. Leikkasin sen näppäränä tyttönä sitten vastakkaiseen nukan suuntaan, mutta saa luvan kelvata.


Perushousut, koot 68 cm ja 80 cm. Sydänvelour on Ikasyristä, ja tiedättekin jo mistä resorit on hankittu. Velourin valkoinen pohja paistaa ikävästi läpi, kun kangasta taivuttelee. Höh. Muuten on oikein kiva kangas.


Kahdet leggarit JNY:n viidakkointerlockista, koot 68 cm ja 74 cm.


Kahdet leggarit, joissa materiaalina on JNY:n turkoosi velour ja Kangastukun harmaa velour. Nämä molemmat ovat siis kankaasta, joka menettää kiiltonsa ja kovettuu ensimmäisessä pesussa. Muissa veloureissa ei ole ollut moitteen sijaa. Eivät nämäkään nyt mitään koppuroita ole, mutteivät myöskään niin ihanan pehmoisia kuin upouusien velourvaatteiden kuuluisi mielestäni olla.


Kahdet mustat perushousut Kangastukun velourista, koot ovat 68 ja 74 cm. Ihanan synkkää.



Lisää vaatteita ilman kirppuja

Kävimme tänään Jankan kirpputorilla ja Kirpputori Epelit:ssä (taivutapa tuota sitten - Epeleissä?). Reissun pääasiallinen tarkoitus oli testata uusia matkarattaita, koska huomenna pitäisi lähteä Helsinkiin lapsimessuille. Oikein mielelläni ottaisin mahdollisimman pienet varusteet mukaan, mutta lapsen pitää kuitenkin päästä jossain vaiheessa nukkumaan. Pelkän Manducan kanssa en uskalla lähteä. Rattaista on kuva vanhemmassa päivityksessä ja esittely täällä. Pelittivät oikein mainiosti. Tyttö nukkui reilun kahden tunnin päikkärit, eikä herännyt kunnolla edes turvakaukaloon siirrettäessä. Tulkitsen, että kiesit kelpaavat.

Jankan kirppikseltä teinkin paljon löytöjä, aika harvoin on niin paljon ostettavaa. Jonkin verran oli myynnissä uutta romua ja rompetta, se kyllä ärsyttää. Pääosa oli kuitenkin oikeata kirpputoritavaraa. Mukaan lähti ainakin banaanikotelo, Tupperin mehujäämuotit, metrin pala keltaista fleeceä, mustia uusia nappeja, Imse Vimsen sisävaippa, parhaat päivänsä nähnyt Myllymuksujen taskuvaippa (50 snt), poljinroskis, pitkä takkivetoketju, pari Espritin pitkähihaista paitaa ja käytännössä uusi Rukan kurapuku. Takki ja housut hohtavat puhtauttaan sisäpuolelta ja lahkeensuun kuminauhoissa ei näy mitään käytön jälkiä. Muksujen taskun PUL ja nepit ovat moitteettomat, mutta bambufrotee on päästetty järkyttävään kuntoon. Kokeilen saanko puhtaaksi, jos ei onnistu, niin tuo on sitten kyllä roska.

Espritin hyväkuntoiset paidat, 74 cm, yht. 4 euroa.


Rukan sadetakki ja -haalarit, 80 cm, 10 euroa. 

Epeleistä ostin kaksi kuvakirjaa euron kappalehintaan ja ihanaisen 70 -luvun samettimekon. Ei ole uusretroa, vaan aitoa tavaraa. Äiti tykkää, mutta ans kattoo suostuuko tytär laittamaan päälle sitten kun koko on sopiva.

Samettiliivimekko 90 cm, hinta 7,25 euroa.

3 kommenttia:

  1. Ihan sika hienoja noi housut mitä oot tehny. Harmittaa taas etten itte vaan oo saanu aikaseks tehdä mitään - on muka helpompaa mennä shoppaileen... :P

    VastaaPoista
  2. Mikään ei ole helpompaa kuin noiden peruspöksyjen ja leggareiden ompeleminen. Otan kuitenkin johonkin postaukseen kuvan meidän olohuoneesta ja keittiöstä, niin ei harmita enää...ompeluhuone olis pop. :)

    VastaaPoista
  3. Samettiliivari kuulemma näyttää tosi rumalta :) Ei se ole, ja tuon vyönkin saa pois.

    VastaaPoista