Sivun näyttöjä yhteensä

perjantai 8. huhtikuuta 2011

Vihreää velouria

 Oijoi, mikä ihana kangaspala tupsahti Metsolasta. Aivan upeaa vihreää velouria, jota olin ottanut taas kitsaasti. 70 cm:n palasta tuli kahdet perushousut ja yhdet haalarit. Jämäpalasta voisi ehkä vielä pipo tulla. Housujen kaava on nyt Ottobren 5/06 kaava, josta lahkeita lyhennetty 5 cm ja lisätty resorit. Resorit ovat vielä pikkuisen turhan leveät, oikea mitta yhden lahkeen  resoripalalle olisi 16x20 cm, näissä on 18x20 cm. Housujen koot ovat 68 ja 74 cm. Noissa lahjeresoreissa ei muuten ole mitään vikaa, en vaan näköjään asetellut niitä tarpeeksi huolellisesti kuvaa varten.

Haalareiden kaava on muokattu Ottobren 1/2004 kaavasta, näissä koko on 74 cm. Alkuperäisessä kaavassa on resorit ja se on sellainen perinteinen väljä lököpotkari. Hakusessa olisi kapeammin istuva, suoralahkeinen malli, mutta en taas sellaistakaan löydä valmiina. Suoristin kaavasta sivusaumat ja muokkasin lahkeita myös suoremmiksi. Potkarista tuli ihan hyvä, mutta haluaisin vieläkin timmimmän mallin. Lisäksi noita olkaimia pitää leventää hieman. Noin kapeisiin oli todella vaikea kiinnittää resorikaitaletta. Nyt kun laskin kaitaleen pituudeksi 85%, kaitale lököttää. 70%:n kaitale taas kiristää, eli jossain tuolla välillä lienee se juuri oikea pituus. Applikointia en ole tehnyt kuin kerran yläasteen kässäntunnilla. Tuollainen yksinkertainen kuvio näkyy onnistuvan minultakin helposti silitettävän applikointikankaan avulla. Laskeskelin vähän hintaa noille vaatteille. Yhden housun tai haalarin tarvikkeiden hinta on noin 5,50 euroa. Sähköä, verta, hikeä ja kyyneleitä ei ole laskettu tähän mukaan. Isot ketjut myyvät edullista valmisvaatetta, mutta näiden housujen esikuva on tässä, ja noista saa kärsiä 40 euroa. 

Pakko tähän loppuun vähän kehaista paikallista yrittäjää. Olen asioinut Ompelijan maailmassa sekä Vammalassa että täällä Tampereella. Heillä on todella ystävällinen palvelu, en jaksanut pahastua vaikka myyjä halusi esitellä kaikki uutuutensa. Ompelulankaa lähdin ostamaan, tuosta putiikista kun saa edullisesti hyvälaatuisia ompelu- ja saumurilankoja. Heräteostoksena mukaan lähti myös koristeniittejä Seelan mustiin vaatteisiin ja Prymin neppipihdit. Kokeilin pihtejä heti. Voin kertoa, että kannattaa todellakin heittää se vasara nurkkaan ja investoida kympin työkaluun, jolla nepit saa ilman kyyneleitä ja kiroilua helposti paikoilleen. Kaduttaa, etten hankkinut tällaista heti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti