Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 5. huhtikuuta 2011

Kaavojen muokkausta

Perushousujen kaava alkaa olla selvillä. Tänään ompelin housut Vauvan vaatekaappi (Honkimäki ja Kivimäki) -kirjan kaavalla. 70 cm:n kaavalla lopputulos oli sama kuin Ottobren housuista muokkaamallani 74 cm:n kaavalla. Vyötärö vaan tulee tässäkin mallissa korviin, eli lasken vyötäröä 4-5 cm ja se on siinä. Vertasin housuja myös Lindexin 80 cm:n valmishousuihin, jotka olivat aivan samankokoiset näiden itse tehtyjen kanssa.

Pitäisi nyt myös löytää hyvä haalarin kaava. Piirsin kokeeksi itse kaavat Seelan vaatteista. Kietokaitale on mitattu Ottobren ohjein, eli resorin pituus on 0.7 x kankaan reunan pituus. Jälleen tuli liian lyhyt, uskottava on. Ensi kerralla lasken kaitaleen pituudeksi 80% reunan pituudesta. Kyllä tuota silti käyttää voi. Vaatteen koko on 68 cm. Seuraavaan kokoon teen leveämmät lahkeet ja haaraan pitää kyllä jo tässäkin koossa isätä liikkumavaraa.

Musta joustofrotee ja resorit ovat Triteksistä.

Seela sai lahjaksi mekon hauskasta vaaleanpunaisesta leppisvelourista. Yksityiskohtana on tasku. Harmikseni taskun reunan peitetikki antautui jo käyttöönottopesussa. Ei tuota saa korjattukaan, pitäisi irrottaa koko tasku, enkä todellakaan viitsi. Taidan tikata taskun umpeen. Ärsyttävää. Merkki on Kids  choise. Eipä tarvita lisää näitä meille. Nytpä tulikin mieleen, että myös Baby boomin leggareista purkaantui viime viikolla peitetikki heti ekaa kertaa jalkaan laitettaessa. Ei siis sitäkään merkkiä hankita enempää. Korjailen mieluummin omia tikkejäni, tosin itse tehdyt vaatteet ovat toistaiseksi kestäneet.

Mur!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti