Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 26. toukokuuta 2011

Ruma imu

Pitkästä aikaa jaksoin istua ompelukoneen ja saumurin eteen. Tänään tuli postissa Kestovaippainfon foorumilta ostettu käytetty Myllymuksujen vaippapussi. Pussista oli suora ommel ratkennut kahdesta kohtaa, mutta se oli tiedossa ja korjaus oli helppo. Vitosella sain käyvän pussin, eikä tarvinnut alkaa itse alusta alkaen pussia ähertämään.

Tykästyin vaippalainaamon paketissa olleeseen MannaMaan perhostaittoimuun, mutta sen hinta on niin suolainen, että teki mieli kokeilla imun valmistamista itse. Askartelin M-koon TSI -imun Otsolan Puodista tilatusta bambuhamppufleecestä ja Triteksin peikkojoustofroteesta. Imussa on kaksi kerrosta bambuhamppua ja yksi kerros joustofroteeta. Imu napsutellaan muotoonsa KAM -nepeillä. Nepit hain Kotimäen Puodista, neppipihdit ovat MamSellistä. Saumausjäljestä tuli päätöskohdassa kamalan ruma, mutta ei se käyttöä haittaa. Päättelyssä minulla on vielä opeteltavaa, että saan nättiä jälkeä aikaiseksi. Itse tehdyn imun hinta jää arviolta noin kuuteen - seitsemään euroon. Bambu- ja hamppukankaat ovat todella tyyriitä, joten tuon halvemmalla ei pääse.



Nepit saattavat jossain olla halvempiakin, mutta tilaushetkellä ei kerta kaikkiaan mistään löytynyt nettikauppaa, josta olisi saanut kaikkia osia edes muutamassa perusvärissä, esimerkiksi mustana, valkoisena, punaisena ja keltaisena. Ei löytynyt koossa 16 eikä edes yleisemmässä koossa 20. Kotimäen puodista löytyi kaikkia haluamiani värejä, niin kantoja, uroksia kuin naaraitakin. Suosittelen lämpimästi.

Otsolan Puodissa on muuten nyt toukokuun loppuun saakka postikuluttomuustarjous yli 60 euron tilauksille. Myynnissä on paljon tarjoushintaisia TSI -tarvikkeita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti