Sivun näyttöjä yhteensä

perjantai 13. toukokuuta 2011

Lainaamovaipat testissä

Vasta tätä blogitekstiä kirjoittaessani havaitsin, että iso osa lainaamopaketin vaipoista ei ole enää markkinoilla. Niikki, Eemukka ja Pikku-Hati ovat lopettaneet. Omamalta ei löydy enää tavallista taskuvaippaa. Rumpstersin omia sivuja en löydä ollenkaan ja kotimaan osumat ovat Huuto.netistä. Swaddlebeesin taskuvaippa on korvattu all in one -vaipalla. Nuo kaikki olisi voinut jättää kokeilematta. Ne pitäisi poistaa paketista ja ratkoa vaikka Napikselle kaavoiksi. Olisin kaivannut pakettiin enemmän yövaipaksi sopivia vaihtoehtoja. TSI-imuja ja -vaippoja en kokeillut, en kuitenkaan saa mistään samanlaisia. Käytin imuina paketin parhaita imuja ja lisäksi omia imujani.

Tasku-Nalle

Haaraosa on mukavan kapea. Tarrakiinnitys arvelutti, mutta vaippa piti kuitenkin melko hyvin. Molemmilla testikerroilla tuli kuitenkin pientä vuotoa haarasta, joten tämä ei päässyt suosikkivaippojen joukkoon. Ensimmäisellä kerralla imuna oli pelkkä bambutaitto, toisella kerralla kaverina mikrokuitupötkö, mutta silti tuli ohivuotoa. Kosteussulkuna vaipassa on Br-PUL ja peppua vasten Coolmax. Kuosista tykkäsin kyllä kovasti.

MannaMaan taskuvaippa nepeillä

 Vaipassa on Br-PUL ja Coolmax -kankaat sekä KAM -nepit kahdessa rivissä. Neppivaippana sai heti lisäpisteitä minulta. Istui hyvin, piti myös pisut pari tuntia ilman ohivuotoja. Imuna käytin MannaMaan omaa hauskanmallista perhostaittoimua. Tämä vaippa oli paketin vaipoista eniten minun mieleeni, myös imu on hyvä.

Swaddlebees tasku

Vaippa näyttää ihan naurettavalta nukenvaipalta, mutta kappas vaan, solahti Seelalle ja istui hyvin. Nepitkin sai laittaa melkein tiukimmalle säädöille. Vaipassa on Br-PUL kosteussulkuna ja sisällä parhaat päivänsä nähnyt fleece. Kumpparit tuntuvat vielä napakoilta ja PUL on ehjä. Istuvuuskin tuntui olevan hyvä, joten ilmeisesti laitoin ensimmäisellä kerralla liian vähän imua. Swadlebeesin oma hampputiima ei riittänyt kahdeksi tunniksi. Vaippa on ihanan kapea ja matala, joten kokeilin laittaa mikrokuitua lisäimuksi ja vaippa toimi hyvin. Ihan innoissani lähdin ottamaan selvää jälleenmyyjistä. Vaippa on USA:sta, jälleenmyyjälistausta en löydä ja hetken Googletuksen jälkeen selvisi, että tämän vaipan seuraajankin valmistus on jo lopetettu. Tilalle tullut AIO on ilmeisesti jonkin verran leveämpi haarasta.

Snappi froteesisävaippa ja Imse Vimse organic cotton kuori

Paketin mitkään sisävaipat eivät vaikuta kovin kutsuvilta. Olisikohan näidenkin valmistus lopetettu, osumia nettiputiikeista tulee vähän ja ovat tarjouksessa. Vaippaa on narukuivattu ohjeiden mukaan, joten lopputuloksena on melkoisia koppuroita. Laitoin Snapin kaveriksi BumGeniuksen pienen mikrokuituimun ja Imsen kuoren päälle - muut kuoret olivat liian pieniä tähän pakettiin. Vaippapaketti piti koko yön pisut, mutta oli aivan litimärkä aamulla. Vaatii myös kuivaliinan käyttöä. Imsen kuori vaikuttaa ihan toimivalta. Snappi ei sykähdytä, mutta on ihan käyttökelpoinen. Lisäksi Snappi kuivuu ikuisuuden.

Eemukka bambuläppävaippa ja KVK:n kuorivaippa

Kuori toimi ja on pysynyt käytössä hyvänä, vaikka taitaa olla vanhaa mallia. Ihan hyvä peruskuori. Eemukan nepillinen sisävaippa bambuläpällä oli huono, mutta en kirjoita siitä enempä, sillä ilmeisesti Eemukka on lopettanut toimintansa.

Apilakuun taskuvaippa

Vaippa vaikuttaa vanhanmallisen Fuzzi Bunzin tyyliseltä, neppikiinnitys ja samanmalliset siivekkeet. Päällinen on PUL -kangasta ja sisäkankaana Coolmax. Toimii, kuten olettaa sopi. Pari tuntia meni hienosti, ei ohivuotoja. Voisin hankkia, jos hinta olisi kohdallaan. Netistä ei näitäkään vaippoja nyt tunnu löytyvän, täytyy käydä Ateljeekadulla katsomassa onko niitä tarjolla sielläkään.

Hahtuvahullu Helmi taskuvaippa

Ainoa tasku, jossa on käytetty reisiaukoissa kuminauhan sijasta joustokanttia. Tuo särmää ulkonäköön ja toimii. Tässäkin kankaina ovat PUL ja Coolmax. Vaippa on ihan uusi, tuntuu ja näyttää mukavalta, vaikka on tarrakiinnitteinen. Piti hyvin, ei ohivuotoja. Sähkönsininen ja neonkeltainen tuo mieleen isin työvaatteet. Malli oli sopiva, ei moitteita, voisin hyvinkin hankkia tällaisen.

Popix taskuvaippa

Pikkuruinen taskuvaippa, jossa laminoitu trikoo kosteussulkuna ja sisäkankaana bambujoustis. Popixin omaa imua ei ole paketissa mukana. Olen nähnyt niitä Vauvapopissa, imut vaikuttavat hyviltä. No, tähän vaippaan oli jotenkin todella hankala saada mitään taittoimua laitettua. Yritin täyttää sitä kolme kertaa, ennenkuin jotenkin sain sinne imut nätisti. Vaippa oli ainoana hoitopöydällä, kun tuli isin vaipanvaihtovuoro. Vaipassa on sivunepit, jotka eivät ole isukille tutut. Vaippa ehti olla puoli tuntia päällä ennen yövaipatusta, joten en osaa sen toimivuudesta muuta sanoa kuin että totally non-daddyproof. Vaippa oli vääntämisen ja kääntämisen jälkeen päätynyt päälle väärin päin.Tähän vaippaan omaa suosikkiyhdistelmääni, PUL ja Coolmax, ei ole saatavilla. Malli on kyllä kiva, saisi tosin olla etunepillinenkin vaihtoehto. 

3 kommenttia:

  1. Psst. Vaippapaketteja ollaan kyllä päivittämässä ja uusia vaippoja paketteihin tulee, jos valmistajat niitä ystävällisesti lahjoittavat. Olen edelleen sitä mieltä, että palvelu kannattaa hyödyntää.

    VastaaPoista
  2. Hei,

    Eksyin tänne sivuille, kun olen päivittämässä vaippapaketteja, ja googlasin juuri näitä mainitsemiasi markkinoilta poistuneita. Pari vinkkiä:
    Swaddlebeesin taskua näyttäisi vielä löytyvän muutamista suomalaisista verkkokaupoista.
    Popix vaippoja saa tilauksesta myös Coolmax sisäpinnalla :)

    VastaaPoista
  3. Kiitos Saila - erityisesti Popix -vinkistä.

    Swaddlen taskuja myy vielä Riemuli, Pienten Parhaaksi ja Lasten verkkopuoti ainakin. Osa on vanhaa, osa uudempaa mallia. Vanha AIO on poistunut ja tilalle on juuri tullut Simplex -AIO, jota tosin ei pariin viikkoon vielä saa Euroopasta. Nykyinen yhdenkoon taskuvaippa on nimeltää EcoNappi.

    VastaaPoista