Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 15. helmikuuta 2011

Etiopianuttuja ja nappihommia

Tänään ylitin itseni käsittämättömällä tavalla. Purin ja korjasin aluksi väärin ompelemani Etiopia-nutun. Kuvittelin ohjeet nopeasti lukaistuani, että kyseessä on kietaisumallinen nuttu. Se onkin pään yli vedettävää mallia, jossa on nauhat kiristämistä varten. Jouduin ratkomaan sivujen pussisaumat auki ja ompelemaan ne uudestaan.  Nutun ohje ja kaavat löytyvät pdf -muodossa Suuri Käsityö -lehden sivuilta.

Sain valmiiksi myös kudotun nutun. Tein nutun pyöröpuikoilla Langanpäitä -blogin ohjeen mukaan. Sivusaumojen ompeleminen ei napannut yhtään. Pyöröpuikoilla nuttu olikin superhelppo tehdä. Samalla opettelin ns. kolmen puikon päättelyn. Nutun voi kutoa myös tasona, ohje löytyy Pirkko Tuppuraisen blogista. Kuvan nutun lankana on Nalle Kukkaketo syreeni. Lopputulos on hiukan hassunkurisen näköinen, koska langan värjäys aiheutti isompia yhtenäisiä violetteja alueita neuleeseen.

Nuttuja jaetaan Etiopiassa lahjaksi sairaalassa syntyneille lapsille. Nuttulahjan toivotaan rohkaisevan äitejä tulemaan synnyttämään turvallisemmin, ammattilaisten avustuksella.



Pari liivimekkoa on vielä kesken. Kokeilin tänään päällystää itse nappeja. En tiennyt että tällainenkin tuote on olemassa - loistavaa. Mukavaa ja helppoa pientä puuhaa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti