Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 25. heinäkuuta 2011

Uudet yövaipat

Aikaisemmasta blogipäivityksestä löytyy alkuaikojen yövaippaviritelmiä. Silloin en tiennyt paremmasta, nyt tiedän. Seuraavassa tarinaa nykyään käytössä olevista yövaipoista.

Kosteussulullisia vaippoja on käytössä neljää erilaista.  Alla kuvassa ovat musta Neppulan K1 Helemi yhdenkoon all-in-one, pikipallokuosinen Bellapuun kevyt AIO, sienet ja siilit kuosinen Hahtuvahullun yö aio ja Bambootyn mansikkakuvioinen easy nights aio vaippa.

Kosteussululliset yövaipat
Neppulan 1K Helemi aio -vaippa on tilaustavaraa, meidän yövaipassa on tiimaimussa lisäkerros ja mukana kaksi pitkää imuläppää joustofroteesta. Vaippa on melko hintava, mutta on toiminut hyvin. Neppulan ja Hahtuvahullun vaipoissa on "nerokas" säätösysteemi, joka eroaa muista yhdenkoon vaipoista. Neppiketjusäätö ei ole minulle mitenkään erityisen mieluinen, ylimääräinen kangas on hankala asetella nätisti ja vaipan etuosa ryppääntyy hassusti ainakin tällä pienimmällä säädöllä.

Hahtuvahullun yö AIO on teknisiltä ratkaisuiltaan samanlainen kuin Neppulan Helemi, vaipan mallissa kait jonkinverran on eroa, mutta käytössä en ole mitään erityistä huomannut. Hahtuvahullun vaippakin pelittää. Tähänkin muistaakseni otin kaikki mahdolliset lisäkerrokset. Ilman ohivuotoja on toiminut. Molemmissa Helmi/Helemi vaipoissa on sisäpintana coolmax.

Bellapuun AIO:ssa on vain kiinteä mikrokuituimu vaipan rungossa, loput imut sujautetaan täyttöaukkoon. Vaippa on meidän neidille vielä turhan iso, joten se on ollut vähällä käytöllä ja vaatii vielä päälleen villikset toimiakseen. Vaippa on kakkoslaatuinen, tästä kankaasta kun saattaa laminointi irrota. Vaipassa ei ole pesutarroja, mikä on selkeä puute. FOE -kanttaukset ovat jo nyppyyntyneet rumiksi parissa ekassa pesussa. Sisäpintana on coolmax.

Viimeisimpänä, vaan ei vähäisimpänä, Bambooty easy nights. Tämä vaippa on oma suosikkini kosteussulullisista. Vaipassa on neljä kiinteää imuläppää, jotka voi asetella joko niin, että peppua vasten tulee luonnonmateriaali tai kuten meillä, polyestermokka. Lisäksi on vuotosuojat ja tässä XL -koossa myös kaksirivinen nepitys. Ainoa hassu juttu vaipassa on kokosuositus. Valmistajan suosituksen mukan Seelalle sopisi M-koon vaippa. Sopiihan se, mutta peppuvako vilkkuu. XL on tarkoitettu yli 13 -kiloiselle, mutta meillä se on ollut ongelmitta käytössä 8,5 kiloisesta. Kasvunvaraa kieltämättä on, mutta koska vaippa pitää, ei sillä ole väliä. Odottelen vesi kielellä uusia kuoseja, joiden pitäisi saapua syksyllä. Meillä on näitä vaippoja nyt kaksi ja pari lisää ajattelin tilata.

AIO-vaippojen lisäksi käytämme myös kaksiosaisia systeemejä. Alla kuvassa on kolme Onnikkaaan yövaippaa, joista pinkki Sulo -mallinen velourvaippa on petite-kokoa, ruskea retropallovelourvaippa Siru-mallia M-koossa ja leijonakuosinen joustofroteinen Sulo myös M-kokoa. Ensimmäisenä hankin tuon petite-kokoisen Villa Villasta, muita tyttömäisiä kuoseja ei silloin ollut tarjolla. Hinta tuntui ostohetkellä kovalta, ja vähän tuntuu vieläkin, mutta koska vaippa vaan on niin hyvä, olen hankkinut niitä lisää. Jos nyt pitäisi valita yksi yövaippamalli, kallistuisin tähän, hyvänä kakkosena tulee sitten Bambooty. Tilasin juuri kolme uutta L-koon Siru-mallista yövaippaa, ovat sitten valmiina, kun M-koko ei enää mahdu. Kaikissa itse tilaamissani vaipoissa on imuläpän materiaalina nelikerroksinen bambuhamppufleece. Huutiksesta huudetussa leijonavaipassa on joustofroteeläppä. Tykkään Siru-mallista enemmän, koska nepit ovat kahdessa rivissä. Sulon röyhelöitä on myös hankala tunkea PUL -kuoren alle.




Kuvassa alarivissä ovat BabeeGreensin hamppuvaippa ja Uni-Nalle. Kumpikaan ei yllä Onnikkaan vaippojen tasolle, mutta kierrossa ovat. Kuvasta puuttuu Apilakuun yövaippa, joka on Onnikkaan veroinen, mutta vaippaa ei juuri nyt taida mistään saada. Hamppuvaippa on niin tönkkö ja ankea, että se on lähinnä varavaippakäytössä. Sen sijaan saman valmistajan lisäimut ovat aivan mahtavia ja käytössä koko ajan.

Vaippakuorina yövaippojen päällä käytämme sekä PUL -kuoria että lyhytlahkeisia villiksiä. Alla kuvassa ovat nykyään käytössä olevat mallit. Luonnonvalkoiset villikset ovat Ruskovillan, pinkit Babyidean HH-Woolit. Molemmat toimivat ekan pesun ja lanoliinituksen jälkeen loistavasti. PUL -kuorista suosikkini on Thirstiesin vuotosuojallinen koon 2 nepillinen kuori, kuvassa oikeassa alakulmassa. Keltainen Muumikuori on huutiksesta, lieneekö kerrran kokeiltu, jälleen ulkonäkösyistä. Flipin yhdenkoon kuoria on kolme. Vaikka niissä ei vuotosuojia olekaan, kuoret toimivat moitteetta. Kesällä olemme käyttäneet kuitenkin enimmäkseen villiksiä, kun muuta vaatetta ei ole yöksi tarvittu. Talvella varmaankin taas PUL -kuoret pääsevät useammin käyttöön.


Yhteenveto: Parhaat yövilliksemme ovat Ruskovillan, paras pul-kuori Thirsties duo, paras kosteussulullinen AIO Bambooty easy nights ja paras yösisävaippa Onnikkaan Siru yövaippa.

1 kommentti:

  1. Pakko lisätä kommentti vielä yhdenkoon Hel(e)mi -vaippojen säätömekanismista. Mies tuskaili yövaippaa kiinnittäessään, että neppejä on hankala nepittää, kun kangas ryttyilee. Hankala systeemi on siis meidän molempien mielestä.

    VastaaPoista