Sivun näyttöjä yhteensä

lauantai 23. heinäkuuta 2011

Tiuhtikset

Villahousukokeilut jatkuvat. Neuloin nyt lyhytlahkeiset Tiuhtikset Marks&Kattensin Eco Ull multilla, joka on monivärinen, ilmeisesti poistolanka. Lankamaailmassa oli hyvä tarjous, 1.95e/50 g. Mukavampi mokata edullisella langalla, L -koon villureihin kun menee yli kaksi kerää. Ostin myös Schoppel Wollen Reggae Printiä, mutta koska siitä neulotut pöksyt kustantavat 16.50 euroa, nostan Reggaen puikoille vasta kun tiedän mitä olen tekemässä. Kalliimpia Reggae Ombren sävyjä en raaskinut ostaa, ostohousut tulevat jo edullisemmaksi kuin itse tekeminen.

Tiuhtis -housujen ohje löytyy Kestovaippainfosta. Neuloin vahingossa hiukan pienillä puikoilla, joustimet 3.5mm:n ja sileän 4.0 mm:n pyöröpuikolla. Tällä kertaa tein kokeeksi reikäkerroksenkin, ei ole vaikeaa. Ohje on muutenkin todella selkeä, lukuunottamatta haaran päättelyn kitcheners stitchin selitystä, linkitetyn videon avulla asia kyllä selvisi. Seuraaviin housuihin ei nyöriä tule, ei sillä oikein ole mitään virkaa.

Muokkasin ohjetta seuraavasti: tein ohjeen mukaan kohtaan, jossa haarakiila olisi pitänyt aloittaa. Siinä neuloin vielä 6 krs sileää, yhteensä siis 12 krs. Lahkeisiin neuloin ensimmäisen kerroksen sileää, sitten 14 krs 2o 2n joustinta ja sitten päättelin silmukat. Tein nyt päättelyn vieläkin löysemmin ja hyvä tuli. Valmiit pöksyt painavat 120 g. L -kokoiset housut istuvat hyvin nyt n. 70 cm/9 kg tytön ison yövaipan päälle. Nyt pestyt pökät ovat lanoliinissa, palaan käyttökokemuksiin myöhemmin.

------

Pöksyt toimivat hyvin yökäytössä ja hamstrasinkin jo lisää lankaa tulevia neulomuksia varten.

L -koon Tiuhtikset edestä.

Kuva takaa, yläosa näyttää erikoiselta ekstrakerrosten takia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti