Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 30. kesäkuuta 2011

Halpavaippoja

Päiväkotivaippojen haaliminen jatkuu. Ties missä ties miten valmistettuja taskuja saa edullisesti nettihuutokaupoista. Tilasin yhden CoolaBabyn, kaksi Alva Babyn ja yhden Babylandin vaipan kokeiluun. Kaikki ovat yhdenkoon taskuvaippoja neppikiinnityksellä. Vaipat ovat toimineet ongelmitta. Imuina käytän yleensä yhtä mikrokuituimua BabeeGreensin hamppuboosterin kera, CoolaBabyssa kuitenkin yleensä vaipan omia imuja ilman boostereita.

Rinkulakuosinen Babyland, Vihreä CoolaBaby, loput Alva Babyn vaippoja
Samat vaipat sisäpuolelta



Vihreä CoolaBabyn tasku on tilattu BabyBotsilta. Enää sieltä ei noita vaippoja saa, vaan tilalla ovat Alva Baby -vaipat. Coolababyn mukana tuli kaksi kolmikerroksista mikrokuituimua. Imujen laatu on hyvä.  CoolaBabyn sisäpinta on fleeceä, joka on noin viiden pesun jälkeen erittäin siistissä kunnossa. Neppejä on vain yhdessä rivissä.

Babylandin taskun huusin Huuto.netistä. Joku tekee bisnestä tilaamalla ulkomailta ison määrän vaippoja ja myy niitä muutaman euron katteella. Postikuluineen vaipan hinnaksi tulee yleisimmin 8-10 euroa, enempää ei missään nimessä kannata maksaa. Babylandin vaipassa on myös fleecepinta, joka on suunnilleen yhtä monen käyttökerran jälkeen selvästi rumempi kuin CoolaBabyn vaipassa. Lisäksi täyttöaukossa on ihan turha fleeceläppä, mitään käytännön merkitystä sillä ei mielestäni ole, tulee vaan lisää aseteltavaa. Imu on mielestäni hieman ohuempi kuin CoolaBabyssa ja niitä tulee vaipan mukana vain yksi. Tässäkin vaipassa neppejä on vain yhdessä rivissä. Coolababyn vaippa on hieman pidempi ja vähän leveämpi haarasta kuin Babyland.

Alva Baby -merkkisiä vaippoja tilasin myös BabyBotsilta. Vaippoja saa sekä minky- että tavallisella PUL -kuorella. Minky on pörröinen, polyuretaanilaminoitu kangas. Tilasin yhden kumpaakin, mutta kauppias sössi tilauksen ja sain ensin kaksi minky-pintaista vaippaa. Oikea vaippa toimitettiin kuitenkin nopeasti tiedustelun jälkeen ja väärän sain pitää. Kaikissa Alva Babyn vaipoissa oli erilainen mikrokuituimu mukana. Sekä koko että materiaali vaihteli. Yhdessä oli ihan surkea, toisessa taas tosi hyvä imu. En valitettavasti katsonut mikä imu minkäkin vaipan mukana tuli kun laitoin vaippoja pesuun. Pul-vaipassa ja toisessa minky-vaipassa on kaksi riviä neppejä, kolmannessa taas vain yksi rivi. Kyseessä on kaksi eri versiota saman valmistajan vaipasta, uudemmassa 3.0 version vaipassa on kaksi riviä neppejä. Valitettavasti Babybotsin sivuilla kuvia ei saa suurennettua, joten neppimäärän tihrustaminen on hieman haastavaa. Molemmissa minkyvaipoissa on sisäpintana polyestermokka, pul -vaipassa taas on fleece. Fleece on pesujen jäljiltä tyypillisesti nypyllä, laadultaan kangas on Babylandin ja Coolababyn fleecen välistä. Pul -vaipassa on samantyyppinen lärpäke täyttöaukossa kuin Babylandissa, mutta se on ommeltu siten, että imun taittelu läpän alle on vaivatonta. Vanhemmanmallisessa minkyvaipassa polyestermokka on ensimmäisestä pesusta lähtien kerännyt nöyhtää muista vaipoista ja on jo aika ruman näköinen. Uudemmanmallisen, sydänkuvioisen minkyvaipan sisäpinta ei nukkaa kerää.


Sijoitukset keskinäisessä vertailussa

1. Alva Babyn minkypintainen uudenmallinen vaippa (3.0).  Siinä on etunepit kahdessa rivissä ja sisäpinta siistinä pysyvää polyestermokkaa.

2. Alva Babyn uudenmallinen PUL -tasku. Nepit ovat kahdessa rivissä. Vaippa häviää fleecesisuksen takia niukasti minkylle, vaikka pintamateriaalina tavallinen PU-laminoitu polyesteri miellyttääkin minua enemmän. 

3. CoolaBabyn vaippa. Hyvät imut, joita on mukana kaksin kappalein. Sisäpinnan fleecen laatu on OK. Miinusta tulee yksirivisestä nepityksestä. (Seuraavassa pesussa blogitekstin kirjoittamisen jälkeen Coolababyn vaipasta irtosi laminointi. Se siitä ja sen kestävyydestä.)

4. Babyland. Nepit vain yhdessä rivissä ja täyttöaukon lärpäke huonosti tehty.

5. Alva Babyn vanhanmallinen minkypintainen vaippa, koska nepit ovat vain yhdessä rivissä ja sisäpinnan polyestermokka kerää nöyhtää.

---

Halpavaippoja myy Briteissä myös ainakin Bum Deal Nappies. Papooset ovat samoja kuin Babylandit, Bum Deal nappiesin "omat" vaipat samoja kuin Alva Babyt, mutta Bum Dealilla ei ole myynnissä Alvan uudempaaa mallia ollenkaan. 

Sekä Bum Dealilta että Baby Botsilta saa myös edullisia pieniä vaippapusseja, jotka ovat käteviä lyhyillä reissuilla. Pussukkaan menee n. kolme-neljä vaippaa. Bum Dealilla on nyt myös isompia vaippapusseja erä. Näitä vaippoja voi metsästää myös Amazonista tai eBaysta.

3 kommenttia:

  1. Moi!

    Nyt muutaman viikon kokemuksella, suositteletko Alva babyn vaippoja.

    VastaaPoista
  2. mie suosittelen ainakii :) meillä on ollut käytössä kohta jo 1v 6kk alva baby ja ainankin babyland vaippoja.

    VastaaPoista
  3. Alva babyt ovat kestäneet hyvin, ei vikoja, ei laminoinnin irtoamista. Ne taitavat olla vähän Babylandia pidempiäkin, eli todennäköisesti mahtuvat isommalle lapselle. Hinta-laatusuhde on kohdallaan. Boostausta ne tarvitsee kyllä. Taskuvaippahan on usein tasan niin hyvä kuin sen imu, mikäli mitään isoa suunnitteluvirhettä ei mallissa ole. Meillä nämä on kierrossa nyt koko ajan ja suunnittelen hankkivani lisää aikanaan päiväkotia varten.

    VastaaPoista