Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 16. kesäkuuta 2011

Second handia ja vanhoja malleja

Muutaman vaipan olen hankkinut käytettynäkin, lähinnä mielenkiinnosta mallia kohtaan. Jospa sattuisi löytymään joku kiva vaippa kotimaiselta valmistajalta. Hyväkuntoisessa käytetyssä on ainakin imuteho kohdallaan ja näkee heti miten vaippa käyttöä kestää.

Swaddlebeesin Econappi on yhdenkoon taskuvaippa. Imuna on pitkä neppareilla säädettävä lärpäke, jonka materiaali lienee bambua. Lisäksi on velouria, ilmeisesti on ajateltu, että imun voi joko laittaa vaipan taskuun tai käyttää pötkövaipan tapaan. Vaipan sisäpinta on myös velouria. Velourhan koppuroituu aika nopeasti ja on märkäpintainen, joten se ei kuulu suosikkimateriaaleihini. Vaipan malli on hyvä ja hairahduin kai lähinnä siksi hankkimaan näitä kaksi  - taisin unohtaa tuon sisäpintaongelman matkan varrella... Vasemmanpuoleinen on Huutiksesta, oikeanpuoleinen on sinipallollisella kuosilla ja hankittu Tavara päivässä -blogin kautta. 

Swaddlebees Econappeja  




Alla on lisää Huutiksesta huudettua. Vasemmalla ylhäällä on M-koon Onnikkaan yövaippa. Kuosi ja väri ovat kamalia, mutta vaippa istuu tyttösellemme hyvin. M -koko on nyt hieman yli 8 -kiloiselle pallerolle hyvä ja menee vielä pitkään. Imukyky on ihan riittävä, vaikka tässä vaipassa on imuläpässä bambujoustis, jonka imukykyä hieman epäilin. Sisäpintana on tietysti suosikkini eli coolmax. Hyvin toimii ja tulee olemaan ahkerassa käytössä. 

Oikealla ylhäällä on Laurelinin yhdenkoon AIO. Leurelinille toivoisin parempia nettisivuja, tuo blogi on kaupaksi aika epäkäytännöllinen. Vaipassa on sisäpintana pahasti nyppyyntynyt fleece, imut ovat jotakin bambusekoitekangasta. Kuminauhakujia ei ole, ja fleece tuppaa tursuamaan reisiaukoista ulkopuolelle. Imutkin vähän koittavat tököttää vaipan ulkopuolelle. Vaipasta ei ole tullut suosikkia, koska sitä joutuu asettelemaan, ettei kosteus pääsisi johtumaan vaatteisiin imuja tai fleeceä pitkin. Kumpparikujat varmaan ratkaisisivat asian, imuakaan ei tarvitsisi lyhentää kuin pari senttiä. Imu ei kuitenkaan ole niin pitkä, että lähtisin sitä taittelemaan. Vaipassa on kapea haaraosa ja ompelujälki on siisti. Ei vaan jotenkin toimi. 

Vasemmalla alakulmassa on kakkoslaatuisena huudettu uusi Bellapuun kevyt-AIO, jossa on sisäpintana polyestermokka. Harvinaista herkkua siis kotimaisissa vaipoissa. Bellapuu kuitenkin lopettaa nyt vaippojen valmistuksen, eli se siitä. Pikipallo- ja ystävyys PUL -kankaissa on ollut laminoinnin kestävyyden kanssa ongelmaa. Hassua muuten, että moni kuvittelee saavansa vielä ko. kankaista valmistettuista vaipoista täyden hinnan, vaikka kaikki asiaan perehtyneet tietävät, että ne voivat olla täysiä susia. Tämä vaippa oli edullinen. Vaipassa on kevyt kiinteä imu ja lisäksi tasku, johon voi laittaa tarpeellisen määrän imumateriaalia. Vaippa ei ole vielä päässyt koekäyttöön, se on niin iso, että pitää odotella useampi kuukausi. 

Oikealla alakulmassa on käytetty Hilivinksiksen AIO plus koossa M. Tein jälleen saman mokan ja unohdin tarkastaa vaipan sisämateriaalin. Vaipassa on kaksi kiinteää läppää ja tasku. Peppua vasten on bambusekoitekangas, eli tämä vaippa luultavasti lähtee meiltä muutaman kokeilun jälkeen kiertoon tai jää varavaipaksi. Haaveilin tästä yövaippaa, mutta yövaipaksi en kosteapintaista vaippaa huoli. Vaippa ei ole vielä ehtinyt kokeiluun.




Huutiksesta ovat myös nämä Hemparoos Joey Bunz imut. Taatusti hyviä, tosin toisessa imussa saumaus on jo pahasti rispaantunut. Imu pysyy kuitenkin koossa, mahdollisesti pienennänkin nämä L-kokoiset imut M-kokoisiksi. Lisäksi kuvassa on uutena huudetut Kupukkapajan kevyet hahtuvat. Ovat ihanan söpöt ja todella unelmankevyet. Pitävyydestä en vielä osaa sanoa, ovat juuri ensimmäistä kertaa käytössä yövaipan päällä. Näissä työnjälki on täysin moitteetonta, eivätkä todellakaan ole mitkään paksut ja tönköt TSI -villikset. Villahousujen kanssa vaan ihmettelen, että mitä muuta lapselle pitäisi pukea päälle yöksi, t-paitojako villahousukansa käyttää yöasuina? Isukki muuten laittoi yöksi villikset PUL -vaipan päälle. Perehdytys petti.



Merten takaa tuli vielä odotettu paketti, jossa saapui kaksi yhdenkoon BumGenius 3.0 vaippaa ja kolmen BG:n mikrokuituimua. Ostopaikasta ei sovi hiiskua, mainittakoon että hinta oli varsin sopiva. Näistä tulee aikanaan päiväkotivaippoja, hinta ei hirvitä eikä likaantuminen harmita. Vaikken itse tarroista tykkää, niitä on ainakin hoitajan helppo käyttää. BumGeniuksen saatavuusongelma kotimaassa jatkuu, valikoima on Suomessa surkea eikä mualta saisi toimittaa. Tuhinaa.

Poisto BumGeniuksia edukkaasti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti