Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 17. kesäkuuta 2012

Valkaisukokeiluja

Ostin Sydänpyllyistä riskillä rottakarkkimekon, jossa ei ollut mitään kuvausta mekon kunnosta. Mekko oli vähän haalistunut ja vähän harmaantunut, eli meille päiväkotivaate. Uskaltauduin siihen kokeilemaan liotusta Klorite -vedessä, vaikka järki kyllä sanoo, ettei värillistä vaatetta pidä niin kohdella. Seossuhde oli noin 4 litraa kädenlämpöistä vettä ja 50 ml kloritea, liotusaika oli noin tunti. Loputuloksena on valkeat hiiret ja värinsä menettänyt kaula-aukon kanttaus.


ennen

jälkeen

Ruotsista ostin kolmen mekon setin. Yksi oli jokseenkin haalistunut pususammakkomekko, toinen hieman harmaantunut partymekko ja kolmas moitteettomassa kunnossa oleva turkoosi perhosmekko, jota lähinnä olinkin vailla. Pususammakolle ei ole mitään enää tehtävissä, se on päiväkotivaate. Perhosmekko kelpaa vaikka juhliin. Pertymekolle päätin tehdä valkaisukokeen Vanishilla. Käytin valkoista Vanishia ½ mitallista neljään litraan kädenlämmintä vettä. Loputuloksena on ehkä hieman valkoisempi mekon pohja, ei nyt kuitenkaan mikään häikäisevän valkoinen. Kaulus säilytti värinsä, samoin kenkaan värilliset osat. Valitettavasti en muistanut ottaa mekosta kuvaa ennen liotusta.. Liotusaika oli aikataulusyistä noin kaksi tuntia. Harmaus mielestäni hieman väheni, mutta ajattelin vielä uusia liotuksen ennen seuraavaa pesua.

Partymekko Vanish -liotuksen jälkeen


Lopputulos kokeilusta siis on, että Klorite valkaisee paremmin, mutta jos vaatteessa on värillinen resorikanttaus, kannattaa tyytyä Vanishiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti