Sivun näyttöjä yhteensä

lauantai 2. kesäkuuta 2012

Kierrätysvaatteita

Oompelin lisää kesävaatteita, vaikka kovin kalseaa ulkona juuri nyt onkin.

Vanhoista Marimekon verhoista ompelin liivimekon Elsebeth Gyntherin kirjan kaavalla, kyseessä on koko 84 cm. Kaava on väljä ja hyvä, koko on kohdallaan. Ohjeen mukaan liivari pitäisi kantata kanttinauhalla. Yritin muistella miten se sujuu, ja muistan tehneeni joskus, mahdollisesti seitsemännellä luokalla, kanttinauhalla kantattavan liivin. Reunakkeiden ompelusta kaarteeseen ei äkkiseltään löytynyt netistä edes ohjetta. Katselin leikattuja kankaita hetken ja päädyin tekemään liivariin kuitenkin kaarrokkeet. Nappien sijasta laitoin KAM -nepit.


Toinen kaavakokeilu on livihame Suuri Käsityö -lehdestä 5/2009. Liivari on kokoa 86 cm ja vastaa tämäkin hyvin kokoaan, eli sopii 82 -senttiselle tytölle hyvin. Tämä kaava on hieman edellistä kapeampi. Kankaana on kierrätetty vauvan pussilakana. Nappien sijasta laitoin sydämenmuotoiset KAM-nepit.


Fidasta ostetusta verhosta syntyi kahdet shortsit. Keltainen resori on Marakattimarssin, vanha roosa Eurokankaan. Keltaresorisen kaava on sama kuin edellisen postauksen farkkushortseissa, lahkeita lyhensin hieman. Roosaresorisen kaava on sama Suuren Käsityön kaava kuin vanhemman postauksen punaisissa puuvillashortseissa, tällä kertaa joustoresoreilla. 







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti