Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 30. kesäkuuta 2011

Halpavaippoja

Päiväkotivaippojen haaliminen jatkuu. Ties missä ties miten valmistettuja taskuja saa edullisesti nettihuutokaupoista. Tilasin yhden CoolaBabyn, kaksi Alva Babyn ja yhden Babylandin vaipan kokeiluun. Kaikki ovat yhdenkoon taskuvaippoja neppikiinnityksellä. Vaipat ovat toimineet ongelmitta. Imuina käytän yleensä yhtä mikrokuituimua BabeeGreensin hamppuboosterin kera, CoolaBabyssa kuitenkin yleensä vaipan omia imuja ilman boostereita.

Rinkulakuosinen Babyland, Vihreä CoolaBaby, loput Alva Babyn vaippoja
Samat vaipat sisäpuolelta



Vihreä CoolaBabyn tasku on tilattu BabyBotsilta. Enää sieltä ei noita vaippoja saa, vaan tilalla ovat Alva Baby -vaipat. Coolababyn mukana tuli kaksi kolmikerroksista mikrokuituimua. Imujen laatu on hyvä.  CoolaBabyn sisäpinta on fleeceä, joka on noin viiden pesun jälkeen erittäin siistissä kunnossa. Neppejä on vain yhdessä rivissä.

Babylandin taskun huusin Huuto.netistä. Joku tekee bisnestä tilaamalla ulkomailta ison määrän vaippoja ja myy niitä muutaman euron katteella. Postikuluineen vaipan hinnaksi tulee yleisimmin 8-10 euroa, enempää ei missään nimessä kannata maksaa. Babylandin vaipassa on myös fleecepinta, joka on suunnilleen yhtä monen käyttökerran jälkeen selvästi rumempi kuin CoolaBabyn vaipassa. Lisäksi täyttöaukossa on ihan turha fleeceläppä, mitään käytännön merkitystä sillä ei mielestäni ole, tulee vaan lisää aseteltavaa. Imu on mielestäni hieman ohuempi kuin CoolaBabyssa ja niitä tulee vaipan mukana vain yksi. Tässäkin vaipassa neppejä on vain yhdessä rivissä. Coolababyn vaippa on hieman pidempi ja vähän leveämpi haarasta kuin Babyland.

Alva Baby -merkkisiä vaippoja tilasin myös BabyBotsilta. Vaippoja saa sekä minky- että tavallisella PUL -kuorella. Minky on pörröinen, polyuretaanilaminoitu kangas. Tilasin yhden kumpaakin, mutta kauppias sössi tilauksen ja sain ensin kaksi minky-pintaista vaippaa. Oikea vaippa toimitettiin kuitenkin nopeasti tiedustelun jälkeen ja väärän sain pitää. Kaikissa Alva Babyn vaipoissa oli erilainen mikrokuituimu mukana. Sekä koko että materiaali vaihteli. Yhdessä oli ihan surkea, toisessa taas tosi hyvä imu. En valitettavasti katsonut mikä imu minkäkin vaipan mukana tuli kun laitoin vaippoja pesuun. Pul-vaipassa ja toisessa minky-vaipassa on kaksi riviä neppejä, kolmannessa taas vain yksi rivi. Kyseessä on kaksi eri versiota saman valmistajan vaipasta, uudemmassa 3.0 version vaipassa on kaksi riviä neppejä. Valitettavasti Babybotsin sivuilla kuvia ei saa suurennettua, joten neppimäärän tihrustaminen on hieman haastavaa. Molemmissa minkyvaipoissa on sisäpintana polyestermokka, pul -vaipassa taas on fleece. Fleece on pesujen jäljiltä tyypillisesti nypyllä, laadultaan kangas on Babylandin ja Coolababyn fleecen välistä. Pul -vaipassa on samantyyppinen lärpäke täyttöaukossa kuin Babylandissa, mutta se on ommeltu siten, että imun taittelu läpän alle on vaivatonta. Vanhemmanmallisessa minkyvaipassa polyestermokka on ensimmäisestä pesusta lähtien kerännyt nöyhtää muista vaipoista ja on jo aika ruman näköinen. Uudemmanmallisen, sydänkuvioisen minkyvaipan sisäpinta ei nukkaa kerää.


Sijoitukset keskinäisessä vertailussa

1. Alva Babyn minkypintainen uudenmallinen vaippa (3.0).  Siinä on etunepit kahdessa rivissä ja sisäpinta siistinä pysyvää polyestermokkaa.

2. Alva Babyn uudenmallinen PUL -tasku. Nepit ovat kahdessa rivissä. Vaippa häviää fleecesisuksen takia niukasti minkylle, vaikka pintamateriaalina tavallinen PU-laminoitu polyesteri miellyttääkin minua enemmän. 

3. CoolaBabyn vaippa. Hyvät imut, joita on mukana kaksin kappalein. Sisäpinnan fleecen laatu on OK. Miinusta tulee yksirivisestä nepityksestä. (Seuraavassa pesussa blogitekstin kirjoittamisen jälkeen Coolababyn vaipasta irtosi laminointi. Se siitä ja sen kestävyydestä.)

4. Babyland. Nepit vain yhdessä rivissä ja täyttöaukon lärpäke huonosti tehty.

5. Alva Babyn vanhanmallinen minkypintainen vaippa, koska nepit ovat vain yhdessä rivissä ja sisäpinnan polyestermokka kerää nöyhtää.

---

Halpavaippoja myy Briteissä myös ainakin Bum Deal Nappies. Papooset ovat samoja kuin Babylandit, Bum Deal nappiesin "omat" vaipat samoja kuin Alva Babyt, mutta Bum Dealilla ei ole myynnissä Alvan uudempaaa mallia ollenkaan. 

Sekä Bum Dealilta että Baby Botsilta saa myös edullisia pieniä vaippapusseja, jotka ovat käteviä lyhyillä reissuilla. Pussukkaan menee n. kolme-neljä vaippaa. Bum Dealilla on nyt myös isompia vaippapusseja erä. Näitä vaippoja voi metsästää myös Amazonista tai eBaysta.

perjantai 17. kesäkuuta 2011

Tavallisen nättejä vaatteita

Muutama kuukausi sitten vielä ihmettelin, miten kukaan voi retroon kyllästyä. No kyllä siihen voi. Lindexin Bamseihinkin voi kyllästyä. Molo Kidsiin ei voi, mutta niillä vaatteilla on liikaa hintaa. Tilasin muutama viikko sitten kokeeksi muutaman vaatekappaleen Nextiltä. Mukavan tavallista, konservatiivista, pikkusievää, tyttömaistä. Vaihtelu virkistää. Kooltaan vaatteet vastaavat lapsen oikeaa kokoa mielestäni hyvin. Yökkärikäyttöön tilasin kokoa 74/80 cm, mutta päivävaatteissa riittää 68/74 cm. Sivuilla on myös hyvä kokotaulukko. Kuvia hankinnoista en nyt jaksa ottaa, mutta tilasin

-kaksiosaisen setin, jossa on leggarit ja liivihame
-samaan settiin sopivan hellehatun
-lyhytlahkeisia leikkipukuja kesäyökkäreiksi tästä ja tuosta

Postikulut ovat tilauksen koosta riippumatta vain viisi euroa ja paketti tuli todella nopeasti. Useista vaatteista on toki jo koot loppu, koska kesämallisto on julkaistu hyvän aikaa sitten.  Vaatteet ovat hyvälaatuisia, vaikka halpamaissa ne on valmistettu, Intiassa näköjään nuo tilaamani vaatteet. Nextin naisten mallistossa on saatavilla koot 34-50, lisäksi omat erikoismitoitetut vaatteet erityisen pitkille ja pätkille. Samoja vaatteita siis tehdään kaiken kokoisille, mahtavaa! Seuraavaksi tilaankin itselleni, tosin vasta syksyllä, koska nyt on isot koot jo kaikista kivoista vaatteista tietenkin loppu.

torstai 16. kesäkuuta 2011

Second handia ja vanhoja malleja

Muutaman vaipan olen hankkinut käytettynäkin, lähinnä mielenkiinnosta mallia kohtaan. Jospa sattuisi löytymään joku kiva vaippa kotimaiselta valmistajalta. Hyväkuntoisessa käytetyssä on ainakin imuteho kohdallaan ja näkee heti miten vaippa käyttöä kestää.

Swaddlebeesin Econappi on yhdenkoon taskuvaippa. Imuna on pitkä neppareilla säädettävä lärpäke, jonka materiaali lienee bambua. Lisäksi on velouria, ilmeisesti on ajateltu, että imun voi joko laittaa vaipan taskuun tai käyttää pötkövaipan tapaan. Vaipan sisäpinta on myös velouria. Velourhan koppuroituu aika nopeasti ja on märkäpintainen, joten se ei kuulu suosikkimateriaaleihini. Vaipan malli on hyvä ja hairahduin kai lähinnä siksi hankkimaan näitä kaksi  - taisin unohtaa tuon sisäpintaongelman matkan varrella... Vasemmanpuoleinen on Huutiksesta, oikeanpuoleinen on sinipallollisella kuosilla ja hankittu Tavara päivässä -blogin kautta. 

Swaddlebees Econappeja  




Alla on lisää Huutiksesta huudettua. Vasemmalla ylhäällä on M-koon Onnikkaan yövaippa. Kuosi ja väri ovat kamalia, mutta vaippa istuu tyttösellemme hyvin. M -koko on nyt hieman yli 8 -kiloiselle pallerolle hyvä ja menee vielä pitkään. Imukyky on ihan riittävä, vaikka tässä vaipassa on imuläpässä bambujoustis, jonka imukykyä hieman epäilin. Sisäpintana on tietysti suosikkini eli coolmax. Hyvin toimii ja tulee olemaan ahkerassa käytössä. 

Oikealla ylhäällä on Laurelinin yhdenkoon AIO. Leurelinille toivoisin parempia nettisivuja, tuo blogi on kaupaksi aika epäkäytännöllinen. Vaipassa on sisäpintana pahasti nyppyyntynyt fleece, imut ovat jotakin bambusekoitekangasta. Kuminauhakujia ei ole, ja fleece tuppaa tursuamaan reisiaukoista ulkopuolelle. Imutkin vähän koittavat tököttää vaipan ulkopuolelle. Vaipasta ei ole tullut suosikkia, koska sitä joutuu asettelemaan, ettei kosteus pääsisi johtumaan vaatteisiin imuja tai fleeceä pitkin. Kumpparikujat varmaan ratkaisisivat asian, imuakaan ei tarvitsisi lyhentää kuin pari senttiä. Imu ei kuitenkaan ole niin pitkä, että lähtisin sitä taittelemaan. Vaipassa on kapea haaraosa ja ompelujälki on siisti. Ei vaan jotenkin toimi. 

Vasemmalla alakulmassa on kakkoslaatuisena huudettu uusi Bellapuun kevyt-AIO, jossa on sisäpintana polyestermokka. Harvinaista herkkua siis kotimaisissa vaipoissa. Bellapuu kuitenkin lopettaa nyt vaippojen valmistuksen, eli se siitä. Pikipallo- ja ystävyys PUL -kankaissa on ollut laminoinnin kestävyyden kanssa ongelmaa. Hassua muuten, että moni kuvittelee saavansa vielä ko. kankaista valmistettuista vaipoista täyden hinnan, vaikka kaikki asiaan perehtyneet tietävät, että ne voivat olla täysiä susia. Tämä vaippa oli edullinen. Vaipassa on kevyt kiinteä imu ja lisäksi tasku, johon voi laittaa tarpeellisen määrän imumateriaalia. Vaippa ei ole vielä päässyt koekäyttöön, se on niin iso, että pitää odotella useampi kuukausi. 

Oikealla alakulmassa on käytetty Hilivinksiksen AIO plus koossa M. Tein jälleen saman mokan ja unohdin tarkastaa vaipan sisämateriaalin. Vaipassa on kaksi kiinteää läppää ja tasku. Peppua vasten on bambusekoitekangas, eli tämä vaippa luultavasti lähtee meiltä muutaman kokeilun jälkeen kiertoon tai jää varavaipaksi. Haaveilin tästä yövaippaa, mutta yövaipaksi en kosteapintaista vaippaa huoli. Vaippa ei ole vielä ehtinyt kokeiluun.




Huutiksesta ovat myös nämä Hemparoos Joey Bunz imut. Taatusti hyviä, tosin toisessa imussa saumaus on jo pahasti rispaantunut. Imu pysyy kuitenkin koossa, mahdollisesti pienennänkin nämä L-kokoiset imut M-kokoisiksi. Lisäksi kuvassa on uutena huudetut Kupukkapajan kevyet hahtuvat. Ovat ihanan söpöt ja todella unelmankevyet. Pitävyydestä en vielä osaa sanoa, ovat juuri ensimmäistä kertaa käytössä yövaipan päällä. Näissä työnjälki on täysin moitteetonta, eivätkä todellakaan ole mitkään paksut ja tönköt TSI -villikset. Villahousujen kanssa vaan ihmettelen, että mitä muuta lapselle pitäisi pukea päälle yöksi, t-paitojako villahousukansa käyttää yöasuina? Isukki muuten laittoi yöksi villikset PUL -vaipan päälle. Perehdytys petti.



Merten takaa tuli vielä odotettu paketti, jossa saapui kaksi yhdenkoon BumGenius 3.0 vaippaa ja kolmen BG:n mikrokuituimua. Ostopaikasta ei sovi hiiskua, mainittakoon että hinta oli varsin sopiva. Näistä tulee aikanaan päiväkotivaippoja, hinta ei hirvitä eikä likaantuminen harmita. Vaikken itse tarroista tykkää, niitä on ainakin hoitajan helppo käyttää. BumGeniuksen saatavuusongelma kotimaassa jatkuu, valikoima on Suomessa surkea eikä mualta saisi toimittaa. Tuhinaa.

Poisto BumGeniuksia edukkaasti

sunnuntai 12. kesäkuuta 2011

Sortsikeli

On meinaan kuuma. Lapsi on kotona pelkällä vaipalla, mutta kylille lähtiessä tuntuu, että jotain pitäisi päälle laittaa. Liivihame ja vaippa on OK, mutta pelkällä bodylla vähän kainostelemme ulkona näyttäytyä. Ompelin parit ohuet ja lyhyet sortsit bodyjen kanssa pidettäväksi. Yksiväriset ovat ohutta bambufroteeta, pilvikangas on JNY:n ohutta jerseytä. Trikoota oli aivan tuskaisen hankala saumuroida. Terä leikkasi reunan rumasti ja vain irtileikkautuvasta soirosta koko ajan kiinni pitämällä sain edes jonkinlaisen sauman aikaiseksi. Kamala materiaali, yritän muistaa ostaa vain paksumpia kankaita jatkossa. Bambufrotee on myös todella ohutta, mutta sen kanssa saumuri ei silti nikotellut yhtään. Mystistä.

Ai niin. Kaava on muokattu uusimmasta Ottobresta. Halusin ihan perussortsit, joten poistin ihanan tyttömäiset yksityiskohdat. Tein kaitalehuolitellun sijasta yksiosaisen lahkeen, eli pidensin kaavaa lahkeista noin 2,5 cm. Lisäsin vielä vyötärölle mittaa 3 cm, jotta sortsit ulottuvat kestovaipan yli. 

sunnuntai 5. kesäkuuta 2011

Perhostaittoimuja

Sain perhostaitot valmiiksi. En oikein osannut päättää mitä kangasta laitan kuosikankaaksi, joten tulipa pestyä kaikki esipesua odottaneet kankaanpalat. Lopulta imuihin päätyi kahta kevään ompeluksissa käytettyä JNY:n kangasta. Vaaleansininen pilvikangas in interlockia, tähtikangas jerseytä. Nyt olen itsekin työnjälkeeni tyytyväinen.



Nättejä liivinsuojia en vaan saa millään aikaiseksi. Kokeilin ommella kankaat yhteen ennen saumurointia, mutta ompelu onnistui ihan yhtä huonosti kuin saumaaminen. Sitten liimasin kankaat kokeeksi aivan reunasta yhteen kangasliimalla. Onnistui vähän paremmin, mutten vieläkään ole läheskään tyytyväinen. Coolmax kurttuilee edelleen, joten taitaa jäädä liivinsuojat tekemättä. Kyllä pussittavat suojat itselle välttäisi, mutta ajattelin niitä lahjaksi. Kaunis ajatus, mutta ei taida hermo kestää.

lauantai 4. kesäkuuta 2011

Mitä tekisin toisin

Pirpana täytti juuri kuusi kuukautta. Aika kuluu käsittämätöntä vauhtia. Palasin maanantaina töihin, joten postaukset ehkä hieman harvenevat, mutta tuskin heti loppuvat. Uni ei tänään tahdo tulla, joten aloin pohtia olisiko jotain minkä tekisin toisin, jos uuden tilaisuuden saisin.

No ensinnäkin. Raskausvaivoja on toisilla enemmän, toisilla vähemmän, mutta jos ryhtyy lapsentekopuuhiin ollessaan jo lähtötilanteessa merkittävästi ylipainoinen, on vaivoja tiedossa todennäköisesti enemmän. Omalla kohdallani odotus sujui melko hyvin. Mitä nyt oli kohdun kovettumista aina yli 200 metrin kävelystä, järkyttävä hermosärky vasemmassa reidessä, nilkat kuin elefantilla, syndroma canalis carpi molemmissa käsissä, raastava kipu oikeassa kyljessä kahden viimeisen kuukauden ajan ja viimeisen kuukauden aikana vielä korkeuksiin kohoavat verenpainelukemat. Pystyin kuitenkin olemaan loppuun asti töissä, lähinnä puupäisyyteni ansiosta. Toista kertaa en kuitenkaan moiseen ryhdy, enkä muillekaan suosittele. Laihduta ensin.

En vaivautunut hankkimaan odotusaikana mitään tietoa kantovälineistä tai kestovaipoista. Olisi kannattanut käydä esittelyissä tai messuilla hipeltämässä tavaroita, Kestovaippainfoakin olisi voinut lueskella aikaisemmin. Kestojen kokeilupaketti kannattaisi myös vuokrata ensin. Toisaalta meillä ei nyt ole mitään varsinaisia hutivaippoja, ne on myyty pois. Samaa vaippamallia ei kannata ostaa montaa ennen kunnon testaamista. BabyStylen taskujen kanssa tyrin tässä asiassa ja itse asiassa näytän rikkovan tätä omaa sääntöäni jatkuvasti. Onneksi lapselle sopii melkein vaippa kuin vaippa. Harsojen kanssa mokasin myös. Kuvittelin, että kaikki harsot käyvät vaippailuun, joten ei ihme, että ei oikein onnistunut. Tällä hetkellä ei tosin kiinnosta edes harsoja kokeilla, kun tiedän paremmasta.
Raskausaikana olisi ollut hyvää aikaa pyydystää tarjouksista kiinnostavien vaippojen kokeilukappaleita tai huutaa edullisia käytettyjä Huutiksesta. Olisi säästynyt selvää seteliä.

Olisi kannattanut myös kysellä kokemuksia turvakaukaloista ennen ostamista. Ostin mielestäni hyvän kaukalon, vieläpä omaan autooni suositellun, eli Britaxin Baby-Safen turvavyötelakalla. Meillä on autoina Volvon V50 ja sitikan Safira. Kumpaankaan autoon telakka kaukaloineen ei istu hyvään asentoon, kaukalo jää liikaa nokalleen. Kun lapsi nukahtaa, hänen päänsä ei nojaa rennosti taaksepäin, vaan nuupahtaa eteen. Jarrutuksissa ja kaasutuksissa nukkuvan lapsen pää myös aina retkahtelee, koska asento on väärä. Kuulostaa pahalta, näyttää pahemmalta ja autoa on huono ajaa toinen käsi nukkuvan lapsen otsassa kiinni. Takaistuimessa ei mitään säätöjä ole, etuistuimen säädötkään eivät riitä. Ongelman ratkaisuna on autosta riippuen viiden - seitsemän sentin korokeviritys telakan alla jalkopäässä. Harmittaa.

Koon 62 cm vaatteita jäi paljon käyttämättä kokonaan ja loputkin vähälle käytölle. Tyttö jotenkin ponkaisi koko vatekoon ohi, suoraan kokoon 68. Osittain tämä johtuu siitä että siirryimme tuossa vaiheessa kestoilemaan ja bodyt eivät olisi menneet kiinni ilman jatkopalaa. Mistäpä tuonkin tiesi? Pieniä koon 50 cm vaatteita en uskaltanut ostaa etukäteen, kun kaikki sanoivat, ettei pieniä vaatteita niin tarvitse. Niitä oli sitten heti lapsen synnyttyä lähdettävä ostamaan lisää. Olisi muuten ihanaa, jos joku jaksaisi kasata vaikka blogiinsa tietoa eri merkkisistä vauvanvaatteista. Koot vaihtelevat hurjasti. Olisi mukava tietää missä merkissä koko vastaa lapsen todellista kokoa (pituutta), missä pitää valita kokoa isompi vaate, mikä on kapeaa, mikä leveää ja tietysti hinta-laatusuhteestakin mielellään lukisi kokemuksia. Ja mahdollisimman tiiviisti tietysti. Tästä aiheesta omia kokemuksia voisin ehkä postata jossain välissä - mahdollisesti ihan mittojen kanssa. Toinen ärsyttävä asia ovat pesuohjeet. Unohdan aina lukea pesuohjelapun kaupassa. Kotona sitten harmittaa, kun tuli ostettua käsin tai 30 asteessa pestäväksi suositeltu "merkkivaate". Siis mikälie riepu, jos ei kunnon pesua muka kestä. Oikeasti kyseessä on vastuunpakoilu, muuta syytä 30 asteen pesuohjeelle 100%:n puuvillabodyssa en keksi. 

Imetyksestä valittelin jo aikaisemmassa postauksessa. Rintakumin käyttöönotto ja saamani heikko imetysohjaus - puhumattakaan pulloruokintaohjauksesta, herra nähköön - jäi kyllä harmittamaan. Lapsi kuitenkin kasvaa ja kehittyy normaalisti ja on iloinen, helppo, kerrassaan ihana vauva. Töihinkin pääsin kuten toivoin, ja saan kuitenkin olla kotona neljä kokonaista päivää viikossa. Asiat ovat paremmin kuin hyvin ja kaikki edellä luetellut huolet kovin pieniä. Oi onnea.

perjantai 3. kesäkuuta 2011

Ittejä taas tarjouksessa

Sormea syyhyttää ja napsuttaa.... Cheeks and Cherriesillä on Itti Bitin Tutot ja d´lish SIO:t -40% tarjouksessa. Meillä on jo tarpeeksi vaippoja. On, tarpeeksi, on, on, on.... Ehkä lahjaksi jollekin???