Sivun näyttöjä yhteensä

lauantai 28. huhtikuuta 2012

Nauhalan tuomiset

Muutama viikko sitten ehdin vihdoinkin poiketa työmatkalla Virtain Killinkoskella Nauhalassa. Nauhala myy samassa pihapiirissä olevan Inkan tuotteita. Tehtaan tuotteiden lisäksi myynnissä on vaihtelevasti ompelulankaa, kirjontalankaa, erilaisia solkia, merkkejä, vetoketjuja ja kankaitakin. Kankaissa passaa olla itse asiantuntija, myyjä ei osannut kertoa materiaaleista mitään. Tarkoituksena oli täydentää kuminauhavarastoa, ja hyvin se onnistuikin. Sekä nyörien että kuminauhojen hinnat ovat todella edulliset metritavaranakin, mutta löytöpussejakin kannattaa katsella. Itse ostin kolme isoa pussia, yhteensä yhdeksällä eurolla. Lisäksi otin tarvitsemiani kuminauhoja ompeluksiin, niin suunnitelmissa oleviin vaippakokeiluihin kuin vaatetukseenkin.

Ensimmäisessä löytöpussissa oli vihreää (25 mm), punaista (25mm) ja valkoista (30 mm) kuminauhaa. Lisäksi oli vihreää ja punaista litteää nyöriä, sopii esimerkiksi housuihin kiristysnyöriksi tai kenkiin. Valkoinen 10 mm:n kuminauha on melko vetelää laatua, esim tunikan tai mekon pääntiehen sopivaa. Kaikkia nauhoja on reilut määrät, vähintään viisi metriä kutakin.

Löytöpussi 1

Toisessa pussukassa oli mustaa (30 mm), vihreää (25 mm) ja valkoista (32 mm) kuminauhaa. Lisäksi mukana oli 25 mm:n levyistä valkoista kumpparia, jonka sisällä on kiristysnyöri. Tällaisia kuulemma käytetään verkkahousuissa, mielenkiintoista, en ole ikinä moista nähnytkään. 3 mm:n kuminauhaa oli kahta eri laatua ja lisäksi mukana on samaa vetelää kumpparia kuin pussissa 1.

Löytöpussi 2

Kolmas pussi oli oikeastaan kassi. Kokonainen valkoinen muovikassillinen täynnä 32 mm leveää valkoista kuminauhaa  - juuri sellaista mitä tulin hakemaankin. Kerittynä nauhaa tuli kuvassa olevat kaksi valtavaa kiekkoa, lisäksi mukana oli yksi parin metrin pätkä. Tätä laatua ei sitten tarvitsekaan ostaa hetkeen, ei ehkä ikinä. Todellinen löytö. Metritavarana ostin vielä 7, 10, 20, 40 ja 50 mm leveää kumpparia, 5-10 metriä kutakin.


Nyöripuolelta ostin 50 metrin kelan valkoista keinokuitunyöriä 10 eurolla. Kanttinauhojen hintoja en varmaksi muista, olisiko ollut kaksi tai kolme pakettia kahdella eurolla, riippuen leveydestä.  Kuminauhapaketteja sai kolme eurolla. Kymmenen vetoketjun vedintä maksoi 50 senttiä.

Kanttinauhaa, nyöriä, kumpparia, vetoketjun vetimiä

Kyllä nyt kelpaa askarrella! Ei haittaa, että on varalla laadukkaita ja edullisia materiaaleja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti