Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 23. toukokuuta 2011

Näppärät tavarat 2

Äidinmaito on imeväisen parasta ruokaa. Meillä vaan ei tuo imetys lopulta onnistunut, vaikka yritystä ja hyvää tahtoa oli. Maitoa ei erittynyt riittävästi, vaikka söin ja join hyvin, lapsi oli rinnalla tuntitolkulla ja välissä pumppasin rintapumpullakin. En tosin alkanut mihinkään laajamittaisiin pumppaustalkoisiin, sillä katsoin sen heikentävän oman elämänlaatuni sietokyvyn alle. Jos olisin kysynyt imetysneuvoja, luultavasti olisi käsketty pumpata joka syötön jälkeen ja vielä välissäkin. Eli tissejä ei olisi saanut piiloon ikinä ja meidän ihanat, pitkät, nukutut yöt olisi saanut hyvästellä. Tuohonpa en ollut valmis, joten täysimetys sitten loppui lapsen ollessa 2 kk ja kokonaan maidontulo ehtyi reilu kuukausi sen jälkeen. Kun lapsi sai syödä kyllikseen, hän alkoi kasvaa ja jatkuva kitinä ja huuto loppuivat kuin seinään. Ei ollutkaan koliikkia, oli vain kauhea nälkä ja ruokahan siihen auttaa. Imetys on tärkeää. Sen epäonnistumisen takia ei kuitenkaan kannata menettää mielenterveyttään.

Imetyksen apuvälineistä meillä oli rintakumi käytössä alusta asti. Lapsi ei missään vaiheessa oppinut imemään rintaa ilman rintakumia. Kumin kanssa puljaaminen ja sen hygieniasta huolehtiminen aiheuttaa ylimääräistä säätämistä ja muistamista. En suosittele kenellekään. Vaikka rinnanpää tuntuisikin matalalta, kannattaa nähdä vaivaa, käyttää ensimmäiset päivät totutteluun lapsen kanssa ja ottaa rintakumi käyttöön vasta jos syöminen ei ilman sitä onnistu. Meilläkin olisi ollut hyvin aikaa opetella imuotetta, kun maitoa ei tullut käytännössä ollenkaan ensimmäiseen neljään päivään. Jälkeenpäin arvioiden rintakumin käyttöönotto oli virhe. Hyvätkin puolensa rintakumissa toki on. Minun ei tarvinnut hoitaa nännin ja nännipihan alueen ihoa mitenkään. Haavaumia tai muita vaivoja ei esiintynyt lainkaan. Kipeiden rinnanpäiden hoidossa rintakumi varmasti puoltaa paikkaansa. Jos joudut turvautumaan rintakumiin, niin tiedoksi, että niitä on saatavana myös 16 mm:n halkaisijalla, se sopii paremmin pikkuiseen suuhun. Marketin myyvät vain isompaa kokoa.

Ensimmäisenä rintapumppuna minulla oli siskolta peritty Emman käsikäyttöinen pumppu. Rannekanavaoireyhtymän heikentämillä käsilläni en pystynyt käyttämään sitä ollenkaan. Pumppu on erittäin jäykkä ja imuteho on heikko. Hankin sitten sähkökäyttöisen Philipsin Avent -pumpun, jota voin suositella lämpimästi. Pumppausteho on hyvä ja lisävarusteena on saatavissa Via-mukeja, joissa maidon voi säilyttää jääkaapissa tai pakastaa. Pumpun mukana tulee vain yksi pieni tuttipullo, jonka kanssa ei pitkälle pötki, on ostettava joko lisää Aventin omia tuttipulloja tai vaihtoehtoisesti Via-mukeja. Muki sopii mukisarjan mukana tulevan adapterin avulla pumppuun ja Aventin omaan tuttiosaan. Aventin kovista tuttipulloista ja kauhean jäykistä tuttiosista en tykännyt, mutta nuo kipot ovat tosi hyviä. Nyt ne toimivat meillä soseiden pakastuspurkkeina. Niissä ruoka on jatkossa myös näppärä ottaa matkalle mukaan. Purkkeja on saatavilla 240 ja 180 ml:n kokoisina. Mukeja ostaessa kannattaa olla tarkkana, sillä ns. täyttöpakkauksessa ei ole kansia mukana ollenkaan.

Via-purkkeja suoraan pakastimesta

Kun siirryimme osittaisimetykseen, alkoi pullojenkeittorumba, joka nyppi meikäläistä todella pahasti. Ratkaisuksi löytyi onneksi Aventin mikrosteriloija. Suosittelen myös tätä tuotetta lämpimästi. Ei tarvitse keitellä vettä eikä kyttäillä kellon kanssa kattilan vieressä lapsen huutaessa. Steriloija on meillä vieläkin käytössä, tutit ja lusikat käyvät myös sen kautta. Steriloijaan mahtuvat kaikki muut tuttipullomme paitsi Ed Hardyn pullo, joka on vielä Ainunkin iso pulloa hieman korkeampi.

Olipas kokoelma Aventin tuotteita! Edullisimmat hinnat olen bongannut Baby Stylessa.

Mikrosteriloija ladattuna ja valmiina tositoimiin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti